Takimi: Kadare, Agolli, Berisha dhe Omari detyrojnë Ramiz Alinë të pranoj pluralizmin

575

Pluralizmi nëpërmjet arkivave. Takimi i Ramiz Alisë me intelektualët më 12 gusht 1990

 Intelektualët:Situata është e rëndë e duhet ndryshuar, përgjegjëse Partia e Punës dhe qeveria

 (Vijon nga numri i kaluar)

Kalojnë minuat, kalojnë dhe orët, e situata në takimin e Ramiz Alisë me 60 intelektualët e njohur të vendit më 12 gusht të vitit 1990, ka arritur pikun e konfliktit… Pjesëmarrësit akuzojnë Partinë e Punës e qeverinë për ‘privilegje’, për ‘dhunë policore mbi qytetarët e pafajshëm’, ‘të varrosur në Malin me Gropa” e kërkojnë ndryshim të situatës… Së fundi, janë intelektualët Luan Omari, Ismail Kadare, Sali Berisha, Dritëro Agolli, Dhimitër Shuterioqi, që jo vetëm avancojnë në kërkesat e tyre, por e detyrojnë Ramiz Alinë të pohoj:’Po! Është i nevojshëm pluralizmi politik!’…

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf