Njeriu çelës i raporteve midis shërbimeve të fshehta italiane dhe luftëtarëve të UÇK-së

735
Sigal

Astrit Leka, sot në moshën 88- vjeçare, feston ditën e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë

Një nga faqet më të ndritura të historisë të kombit shqiptar, është edhe Lufta e UÇK-së për çlirimin e Kosovës. Mirëpo, derisa kjo luftë e UÇK-së, të mirëkuptohej dhe të mbështetej edhe nga fuqitë e mëdha, sikurse SHBA-të dhe BE-ja, u desh që të përkujdesohej, që asnjë veprim i saj luftarak të mos identifikohej me veprime terroriste. Në këtë dosier, autori Maurizio Stefanini hedh dritë për rolin e një shqiptari, i cili u bë ndërmjetës i fuqive perëndimore me UÇK-në.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf