“Marrëveshja e Mukjes”, takimi që ndau nacionalistët nga lëvizja çlirimtare

1036
Sigal

“Marrëveshja, u hodh poshtë nga komunistët pasi ballistët bashkëpunuan me pushtuesin kundër partizanëve”

Marrëveshja e Mukjes në propagandën e sotme ka gjetur një hapësirë të gjerë. Forcat revanshiste ballisto-zogiste dhe pushtetarët e sotëm i kanë dhënë dhe po i japin një publicitet, rol e rëndësi të madhe, duke menduar se me këtë, kane në dore një fakt, një ‘gurë’, për të goditur LANÇ, luftën, e veçanërisht, Partinë Komuniste Shqiptare dhe Enver Hoxhën. Këto forca bëjnë ç’bëjnë, e i kthehen kësaj ngjarje për të argumentuar “tradhtinë” kombëtare të Enver Hoxhës, e drejtuesve të luftës Nacional-Çlirimtare, që sipas tyre, ishin nën pushtetin e jugosllavëve dhe u shërbente atyre. E gjithë kjo, është një spekulim për të justifikuar tradhtinë e atëhershme dhe të tanishme të tyre.

69 VJET MË PARË

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf