Mao Ce Duni: “Për Shqipërinë mos kurseni asgjë”. Enveri: “Hyrjen e Kinës në OKB do ta realizojmë brenda vitit 1971”

719
Sigal

Marrëdhëniet diplomatike me Kinën u vendosën në 23 nëntor 1949 dhe krisja filloi në vitin 1972

Shqipëria dhe Kina vendosën marrëdhëniet diplomatike më 23 nëntor të vitit 1949, vit që përkon edhe me fillimin e marrëdhënieve miqësore midis dy vendeve.

Marrëdhëniet mes dy vendeve, që nga vendosja e tyre në vitin 1949, kanë kaluar nëpër faza të ndryshme, por sot ato duken se po shkojnë drejt një konsolidimi të ri. Madje, para pak ditësh u hap edhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë midis këtyre dy vendeve me tradita bashkëpunimi.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf