Hasan Seferi: Mehmet Shehu ishte i ashpër dhe të fyente pa të drejtë

677
Sigal

INTERVISTA/ Flet ish -Komandanti i Artilerisë Tokësore të Korpusit të Fierit, Hasan  Seferi: Kadri Hazbiu dukej i rreptë, por ishte shumë komunikues

 Ai ka mbaruar shkëlqyeshëm Shkollën e Lartë të oficerëve dhe ka qenë në detyra të larta ushtarake për mëse 30 vjet. Në gjithë jetën ushtarake ai ka pasur takime të rëndësishme me Enver Hoxhën, Mehmet Shehun, Beqir Ballukun, Kadri Hazbiun, Hysni Kapon etj., ku ka shumë kujtime nga më befasueset. Kryesisht takimet me Mehmet Shehun ai i quan shumë stresante për vetë karakterin e ashpër të ish- Kryeministrit më jetëgjatë shqiptar. Ndër të tjera ai veçon figurën e Kadri Hazbiut, i cili në dukje ishte i ashpër, por ishte shumë komunikues  dhe i aftë. Vlerësimet më të mira i jep për Hysni Kapon, logjikën e ftohtë dhe komunikimin inteligjent. Sipas tij, ushtria shqiptare ka qenë një ushtri e fortë, me disiplinë, e armatosur me armë të kohës.

 Kur e keni mbaruar shkollën “Skënderbej” dhe më vonë atë të Lartën Ushtarake?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf