Harallamb Kota/ Nuçi Koço Kota: Kur të vdes, më digjni dhe hirin ma shpërndani në tërë Shqipërinë etnike

628
Nuçi Kota, lindi në Korçë më 21 dhjetor 1919, në një familje me tradita atdhetare. Mjaft bij të shquar të kësaj familje janë dalluar midis rretheve atdhetare shqiptare me kontributet, angazhimin e vazhdueshëm dhe pjesëmarrjen e tyre në veprimtaritë patriotike. Midis tyre spikatën: Av. Vasil Kota, gjykatës në Prefekturën e Korçës, anëtar i kryesisë së Kishës Ortodokse, mbështetës i Autoqefalisë Noliste, i priftërinjve shqiptar dhe delegat i Korçës në Kongresin Themeltar të Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, mbajtur në Berat më 10-19 shtator 1922. Av. Sotir Kota, kryetar në Bashkinë e Korçës në vitet e vështira kur edhe Korça ju bashkua qeverisë së Tiranës. Llambi N. Kota, intelektual i diplomuar në shkencat e historisë, gjuhësi dhe agrobiznesi….
….
Të plotë shkrimin mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf…