Halili: Sazani, ishulli ku ‘internoheshin’ mbi 100 familje të ushtarakëve

360

 ‘Në izolim të plotë në ishullin ushtarak jetonin dhe disa familje të oficerëve rus’

Ndër dekada, ishulli i Sazanit, ku jetonin qindra ushtarakë e rreth 100 familje oficerësh shqiptarë, ka qenë ndër vendet më të vështira… Ai, në fakt, i ngjante një vendi internimi, ku rrallë, shumë rrallë, mund të futeshin në ‘të me lejë të posaçme, apo të dilnin, vetëm banorët e tij. Aty,në kohën e marrëdhënieve me Bashkimin Sovjetik, jetonin dhe disa familje ruse. Detaje të kësaj natyre sjellë në rrëfimin e tij ish-oficeri madhor Hetem Halili, që ka jetuar disa vite në këtë ishull.

Keni punuar gjatë në Sazan, a quhej ishull ‘izolimi e internimi’?