Engjëll Fino: Atmosferë e zymtë në Gjirokastër, kur vdiq Enver Hoxha

567
Sigal

DOSIER/ Flet ish -mësuesi, gazetari dhe shkrimtari Engjëll Fino: Bashkim Zeneli, gazetari që më ka përkrahur më shumë në RTSH

 -Vijon nga dje-

Po kur vdiq Enver Hoxha si ka qenë atmosfera në Gjirokastër. Çfarë filmove ato ditë zie?

Atë  mëngjes po shkoja në punë dhe po ngjitesha në sheshin Çerçiz Topulli. Po përgatisja një kronikë për ta nisur për Tiranë. Në këtë moment po shikoja që po dilnin njerëz  duke qarë. Pyes një sekretar si është puna? Më thotë ka vdekur shoku Enver. Nuk e besova. Sot nuk dua të gënjej, nuk dua të hiqem si indiferent dhe trim, por e them që dhe unë lotova. Ishin momente të rënda. Kudo në Komitet shikoje fytyra të vrara, fytyra të mpira, e them me bindje që të gjithë lotonin, lëre se ç’thonë sot. Me kohën të gjithë hiqen trima. Të them të drejtën u ndjeva keq. Patjetër që do të lija punën që kisha në dorë, Duhej të bëhej diçka speciale për udhëheqësin. Situata ishte e nderë, ishte e paqartë. Ishte lajm i befasishëm.

 Si filloi kronika juaj?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf