Ali Kastrati:Si e riktheva në jetë Gjergj Dimitrovin, pas fizioterapisë që i bëra në Sofje, kur i ra hemorragjia cerebrale

479

Intervistë me boksierin dhe fizioterapistin Ali Kastrati: Enver Hoxha nuk mbante dot në dorë lulet e 1 Majit, unë e riaftësova. Hysni Kapos i zgjata jetën aktive dhe djalin  e Mehmetit e shërova

Ai është njeriu që i ka fituar të gjitha trofetë e sukseseve sportive, por edhe të gjitha falënderimet njerëzore për rimëkëmbjen që u bënte njerëzve të sëmurë. Ai është një njeri i vërtetë, por ne na duket shpesh si pjesë e legjendës, ngaqë flet për personazhe historikë që ne të tjerët kemi mundur t’i lexojmë vetëm nëpër libra. Ndërsa ai i ka prekur, i ka shëruar dhe i ka risjellë në aktivitetin e përditshëm. Një prej tyre ka qenë Gjergj Dimitrovi, komandanti i ushtrisë bullgare gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe  udhëheqësi i Bullgarisë pas kësaj lufte. Kur Ali Kastarati ndodhej për studime dhe specializime në Bullgari, Gjergj Dimitrovi pësoi një hemorragji cerebrale. Dhe midis mijëra mjekëve të kampit socialist të asaj, kohe, Dimitrovi ia besoi rimëkëmbjen e shëndetit të vet, Ali Kastratit, i cili më vonë riktheu në aktivitetin normal edhe Enver Hoxhën, Hysni Kapon, apo djalin e Mehmet Shehut. Por ndërkaq. Kastrati ka ndihmuar të rikuperohen me mijëra njerëz të thjeshtë e të panjohur, prej të cilëve nuk kërkoi kurrë, asgjë.

A është e vërtetë se ju i keni  bërë disa herë, fizioterapi Enver Hoxhës? 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf