Albert Kotini: Idhujt e kombit, Lef Nosi dhe Ibrahim Biçakçiu, tradhtarë apo patriotë?

528
Mendimi im për këtë fenomen. Kjo është një pyetje retorike, pasi lidhet me regjencën, këshillin e shtetit dhe lëndën e drejtësisë. Në aktin e parë, regjenca i përmbahet kryesisht shkencës së besimit laik dhe ideologjisë sociale, alias grupit komunist. Duke qenë se ideologjia ka nisur të lulëzoj, qysh në shek 12, kur u nda Kisha Katolike nga Patriarkana e Stambollit dhe me ideologji do të kuptojmë aktin më të rëndësishëm diplomatik dhe politik. Mendohet që ideologjia është një kriter teologjik dhe shkencor, por sidomos në liturgjinë e mendimit, që bazohet në dy kritere, siç janë shpirti dhe verbëria. Pra bëhet fjalë për dialektikë ideologjike, më shumë sesa për kristianizmin. Ideologjia është shkencë ose 20 vjet epilog, çka do të thotë se nuk ka një parti ideologjike në vlerë ideologjike. Ideologjia është kolektivitet dhe si e tillë u shndërrua në regjencë.                                    
                                                                                                                                                                             
Sigal

Të plotë shkrimin mund ta lexoni në gazetën “Telegraf”….