Vendet e G20 financojnë nismën për vaksinën e Covid-19

53

Udhëheqësit e 20 vendeve me ekonominë më të fortë në botë, të shtunën ranë dakord të financojnë shpërndarjen e drejtë të vaksinës , testeve dhe ilaçeve për Covid-19.

“Ne do të përpiqemi të sigurojnë akses të barabartë për të gjitha vendet në vaksinën dhe ilaçet Covid-19”, raporton Reuters.

Ndërsa presidenti francez, Emmanuel Macron tha se duhet të parandalojmë vendet që vetëm të pasurit të mund të shërohen dhe të vrafërit jo.

Bashkimi Evropian i kërkoi udhëheqësve të G20 të financojnë më shumë për shpërndarjen e vaksinë dhe trajtimive përmes nsimën COVAX.