UNICEF bëhet organizata e parë e Kombeve të Bashkuara për të pranuar donacione përmes monedhave dixhitale

288
Sigal

Në kohët e fundit, ka pasur shumë diskutime rreth implikimeve të monedhave elektronike.

Ndërsa firmat e shërbimeve financiare nuk kanë qenë të gatshëm t’i mbështesin ato si një mjet këmbimi, duke pasur frikë nga kontrolli nga rregullatorët, të tjerët kanë qenë më mikpritës të idesë.

Ka pasur edhe disa incidente masive që përfshijnë shkëmbime të kripto-valutave që sigurisht që nuk i kanë bërë monedhave dixhitale ndonjë favor për sa i përket popullaritetit të tyre.

Tani, në atë që mund të konsiderohet si një veprim befasues, Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijë (UNICEF) ka njoftuar se do të pranojë, disbursojë dhe do të mbajë donacione në formën e bitcoin dhe eter.

Me krijimin e Fondit të tyre të ri ‘cryptocurrency’, UNICEF bëhet organizata e parë e KB që bën transaksione cryptocurrency.

Henrietta Fore, Drejtori Ekzekutiv i UNICEF-it, komentoi këtë iniciativë në mënyrën e mëposhtme:

“Kjo është një sipërmarrje e re dhe emocionuese për UNICEF. Nëse ekonomitë dhe monedhat dixhitale kanë potencialin për të formuar jetën e brezave të ardhshëm, është e rëndësishme që ne të shqyrtojmë mundësitë që ato ofrojnë. Kjo është arsyeja pse krijimi i Fondit tonë ‘cryptocurrency’ është domethënës dhe i mirëpritur si një hap përpara në punën humanitare dhe zhvillimore “.

Përmes donacioneve të marra, organizata do të financojë teknologjinë me burim të hapur që synon të jap përfitime për fëmijë dhe të rinj, në nivel global.

Fondacioni Ethereum do të jetë i pari që do të kontribuojë në UNICEF përmes fondit Cryptocurrency, në formën e donacioneve për tre grante të Fondit të Inovacionit të UNICEF.