Trump: Amerika gjithmonë e para

369
Presidenti amerikan, Donald Trump, ka thënë në samitin aziatik të tregtisë se SHBA nuk do të tolerojë shfrytëzimet tregtare dhe se ai do të këmbëngulë në politika tregtare të drejta dhe të barabarta.
“Nuk do të lejojmë që të përfitoni nga SHBA. Unë gjithmonë do ta vendos Amerikën të parën”, ka thënë Trump në adresimin e tij në samitin për Bashkëpunim Ekonomik (APEC), në Vietnam.
Shtetet e Bashkuara kanë disbalancë tregtare me Kinën dhe Japoninë, vende të cilat Trump i ka vizituar gjatë turneut të tij 11 ditorë në Azi.
Trump në të kaluarën e ka akuzuar Kinën për siç tha ai “ vjedhje të vendeve të punës”.
Një retorikë e tillë ka ndryshuar me vizitën e tij të fundit në këtë vend, ku ka thënë se ai nuk e fajëson Kinën për tregti “ të padrejtë”.
Sigal