Skandali/ Maskat ‘Made in Italy’ ishin prodhuar në Shqipëri: sekuestrim i madh në portin e Ankonës

79

Dhjetëmijë maska “Made in Italy” dhe me udhëzime plotësisht në italisht, në të vërtetë ishin prodhuar në në Shqipëri. Duke u konsideruar një mashtrim, një sekuestrim i madh u bë sot në portin e Ankonës.

Sekuestrimi u krye nga Guardia di Finanza dhe Zyra e Doganave: dhjetë mijë maska me filtër pëlhure nuk kishin asnjë të dhënë për origjinën e tyre dhe kishin një paketim plotësisht në italisht, në lidhje me një shitës italian me pakicë, por ato vinin nga Shqipëria.

Mungesa e të dhënave në fakt mund të mashtrojë konsumatorin, një shkelje e ligjit italian 350/2003, i cili parashikon një sanksion financiar prej 10 mijë e 250 mijë eurosh.

Pritësi i këtyre mallrave është denoncuar ndërkohë në Dhomën e Tregtisë në Itali.