Shkon në 140 numri i viktimave në Greqi

180
Sigal

Rastet e reja të koronavirusit në Greqi që u njoftuan nga Ministria e Shëndetësisë ditën e djeshme janë dhjetë dhe numri i përgjithshëm i rasteve të infeksionit në vendin fqinj ka shkuar në 2.576.Sipas Zv.Ministrit të Shëndetësisë, Tsiodras, 41 pacientë janë duke u trajtuar në ICU me intubacion, ndërsa 71 janë larguar nga njësia e kujdesit intensiv.

Tsiodras njoftoi një vdekje të re nga koronavirusi në Greqi dhe tani numri i përgjithshëm i vdekjeve ka shkuar në 140. Mosha mesatare e të vdekurve është 74 vjeç, dhe 91.4% vuanin nga një sëmundje të mëparshme ose ishin më të vjetër, domethënë 70 vjeç. 103 janë burra dhe 37 janë gra, shkruajnë mediet greke.

Mosha mesatare e intubimit është 67 vjeç, ndërsa 12 prej tyre janë gra dhe pjesa tjetër janë burra. 88% e pacientëve me intubacion vuajnë nga një sëmundje të mëparshme.Nga rastet, 55.7% janë burra, ndërsa 589 kanë të bëjnë me udhëtime jashtë vendit dhe 1.268 për një rast të njohur tashmë. Deri më tani, në Greqi janë kryer 72.130 teste diagnostikuese.