SHBA: Marrëveshja me Iranin duhet të ketë për bazë marrëveshjen kornizë

240
Shtëpia e Bardhë ka thënë sot se çfarëdo marrëveshje e arritur me Iranin për programin e saj bërthamor, duke të jetë në linjë të njëjtë me marrëveshje kornizë të arritur nga negociatorët në muajin prill. Shtetet e Bashkuara dhe fuqitë botërore kanë afat deri sonte në mesnatë që të arrijnë një marrëveshje përfundimtare me Iranin. Në muajin prill, shtetet pjesëmarrëse në bisedimet për programin bërthamor të Iranit krijuan një marrëveshje kornizë, ku përfshihej inspektimi i objekteve bërthamore të Iranit.