Një nga vendet më të thata në botë lulëzon pas shiut të befasishëm

416
Pas shiut intensiv dhe shumë të papritur në veri të Kilit, në Atacama, vendi që për një kohë ishte kthyer në shkretëtirë për shkak të mungesës të reshjeve, tani është shëndrruar në një “qilim” me lule.

Fenomeni i “desierto florido” (shkretëtirë e lulëzuar) zakonisht ndodh çdo pesë deri në shtatë vjet, kur të reshurat e shiut bëjnë që farat e mbjellura të mbijnë lule.
Sigal