Nesër do të ndërpritet puna në Kakavijë, punonjësit e doganës greke grevë 24 orëshe

75

Punonjësit e doganës greke në Kakavijë do të futen nesër në një grevë 24 orëshe, duke bërë që puna në këtë pikë doganore të ndërpritet.

Njoftimi i është bërë i ditur Policisë Kufitare në Kakavijë, ku i thuhet se puna do të ndërpritet nga nesër në orën 07:00 me orën greke deri në orën 7:00 të 25 nëntorit.

Policia thotë se gjatë këtij harku kohor, si në hyrje dhe në dalje të doganës greke, nuk do të lejohet kalimi i automjeteve si motoçikleta, autovetura, furgonë që transportojnë qytetarë dhe kamionët që transportojnë mallra.

“Autoritetet e Policisë greke, në bazë të një njoftimi zyrtar që i kanë dërguar Policisë Kufitare Kakavije, sqarojnë se për shkak të grevës që do të zhvillohet nga punonjësit e doganës greke, do të ketë një ndërprerje të punës, duke filluar nga dita e nesërme, datë 24 nëntor, ora lokale greke 07:00 deri në orën 07:00 të datës 25 nëntor” sqaron policia.

Po kush do të lejohet të kalojë kufirin?

Policia thotë se përjashtim do të ketë vetëm për udhëtarët këmbësorë, kamionët që transportojnë mallra ushqimore që ruhen në kushte frigoriferike, kamionët që transportojnë kafshët e gjalla dhe automjetet për raste emergjente shëndetësore apo raste vdekjesh.

Policia Kufitare e Kakavije iu bën thirrje të gjithë qytetarëve që duan të udhëtojnë drejt Greqisë, që gjatë këtij harku kohor, të shmangin udhëtimin në drejtim të kësaj pike kalimi.