Në prag të tragjedisë/ Centrali më i madh bërthamor në Europë rrezikon të shpërthejë, jepet alarmi

68
Sigal

Rafael Grossi, drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike , e përshkroi situatën në centralin bërthamor në Zarpozhia si të dalë “jashtë kontrollit”.

Siç deklaroi ai në një intervistë të martën e 2 gushtit në Associated Press, situate në Zarporizhia po bëhet çdo ditë e më e rreikshme në qytetin juglindor të Ukrainës, të cilin trupat ruse e morën nën kontroll në fillim të marsit, menjëherë pasi pushtuan Ukrainën më 24 shkurt.

Ai paralajmëroi se termocentrali më i madh bërthamor në Evropë në Ukrainë është plotësisht jashtë kontrollit, duke i bërë kështu thirrje urgjente Rusisë dhe Ukrainës të lejojnë sa më shpjet ekspertët të vizitojnë zonën për të kontrolluar situatën dhe për të shmangur një incident të mynshëm bërthamor.