Ndërtohet i pari Muze Ushtarak Nënujor në botë me 19 objekte

392
Sigal

Tanke, një helikopter luftarak, armë ajrore dhe një vinç ushtrie: Me siguri mund të prisni që t’i shihni ata në një bazë ushtarake, por më pak për të notuar mes tyre në një vend pikiatë në Detin e Kuq.

Jordania ka ndërtuar muzeun e parë ushtarak të saj nënujor jashtë bregut të Detit të Kuq.

Projekti ofron “një eksperiencë të re dhe unike muzeore” ku turistët e dashuruar mund të përjetojnë “ndërveprimin midis sporteve, mjedisit dhe pjesëve të ekranit”, sipas agjencisë shtetërore jordaneze të lajmeve ‘Petra’.

19 pjesë antike , të siguruara nga forcat e armatosura të vendit, janë zhytur në thellësi deri në 28 metra në faqen e zhytjes së Muzeut Ushtarak Nënujor.

Ato përfshijnë tanke me madhësi të ndryshme, një ambulancë, një vinç ushtarak, një bartës të personelit dhe armë ajrore dhe helikopterë.f.h