“Miu” i supermarketeve/ Arrestohet 55-vjeçari shqiptar për vjedhje të shumta: Më duheshin! U arratisa pasi…

85

Një shtetas 55-vjeçar shqiptar, i njohur nga organet e policisë si “miu” i supermarketeve, u ul dje në karrigen e të akuzuarve për shkak të vjedhjeve të shumta që ka kryer në të kaluarën.

55-vjeçari banues në Larissa u arrestua një ditë më parë për vjedhje 37 pakove në një zinxhir dyqanesh të lodrave për fëmijë.

I akuzuari duke dëshmuar në gjykatën penale, ku pranoi vjedhjet në supermarkete, ka thënë se “më duheshin” duke shpjeguar arsyen.

Sidoqoftë, ai mohoi akuzat për një tjetër vjedhje të produkteve markë të kompanisë “Autan”, një pretendim që nuk u pranua nga gjykata, e cila vendosi ta dënojë me 12 muaj burg me pezullim e konvertuar në 3 vite me liri me kusht.

Sipas hetuesve, rojet e sigurimit të zinxhirit të supermarketeve në Giannouli, gjetën humbje të mëdha në pijet alkoolike, veçanërisht gjatë periudhës së masave kundër koronavirusit, ku rojet e sigurisë iu përkushtuan klientëve kryesisht në hyrje.

Sidoqoftë, ekzaminimet zbuluan se i pandehuri 55-vjeçar kishte vjedhur vetëm produkte kafeje dhe alkooli në dy raste në 22 dhe 27 prill (gjithsej rreth 50 euro), një veprim që ai tha se mund të paguante dëmin.

Përkundrazi, në rastin e zinxhirit të dyqaneve të lodrave për fëmijë, gjithashtu në Giannouli, 55-vjeçari në dëshminë e tij nuk pranoi të kishte kryer vjedhje.

Siguria e dyqanit deklaroi se këto të fundit kishin vjedhje sistematike të sprajve të insekteve dhe për këtë u rritën masat e sigurisë. Kështu, një ditë më parë dje në mesditë, sipas dëshmive, 55-vjeçari u gjet duke vjedhur produktet specifike. Punonjësit e dyqanit e ndoqën në këmbë dhe pasi u arratis përtej parkingut, ai hodhi mallrat e vjedhura ku edhe u bllokua derisa u arrestua nga policia.

Sipas të akuzuarit, ai dëshironte të blinte disa spraj për insekteve dhe një lodër, por kur mësoi se punonjësit e dyqanit ishin “duke e shikuar në mënyrë të çuditshme”, la shportën dhe iku në këmbë, megjithëse kishte shkuar në dyqan në makinën e tij.