Më shumë viktima nga vetëvrasjet në tetor sesa nga COVID-i gjatë gjithë vitit / Cili është vendi që mban rekordin e habitshëm ?

66

Numri i vetëvrasjeve të kryera në Japoni muajin e kaluar ishte 2,153, sipas Agjencisë Kombëtare të Policisë Japoneze. Nga ana tjetër, numri i përgjithshëm i vdekjeve nga efektet e koronavirusit është 2,087 që nga fillimi i pandemisë në Japoni.

Psikologët dhe psikoterapistët kanë paralajmëruar vazhdimisht se një pandemi mund të çojë në një krizë të madhe të shëndetit mendor. Papunësia masive, izolimi social dhe ankthi kanë çuar në një rritje të vetëvrasjeve në të gjithë botën.

Japonia është një nga vendet e pakta të zhvilluara që zbulon shifrat e vetëvrasjeve. Të dhënat e fundit kombëtare nga Shtetet e Bashkuara, për shembull, datojnë nga 2018.

Sidoqoftë, ekspertët besojnë se të dhënat nga Japonia mund t’u japin vendeve të tjera depërtim në ndikimin e masave pandemike në shëndetin mendor, por gjithashtu ndryshojnë pamjen se cilat grupe të popullsisë janë me të vërtetë më të prekshmet.

Psikologët japonezë besojnë se në vendet e tjera ka pasur një rritje edhe më të madhe të numrit të vetëvrasjeve, duke pasur parasysh që masa ekstreme në mes të një pandemie nuk janë regjistruar në Japoni.