Lombardi: Shpallet emergjenca e motit të keq, përmbytje masive

564
Sigal

Një mijë të shpërngulur. Shkollat janë mbyllur dhe po ashtu shumë aktivitete të tjera janë ndërprerë. Trenat e bllokuara midis Leccos dhe Chiavennas.

Në Valtellina tre rrëshqitje të dheut ndodhën në Rrugën Shtetërore 36. Ka një mobilizimi të përgjithshëm të zjarrfikësve dhe mbrojtjes civile, shkruan Corriere della Sera.

Është një mot jashtëzakonisht i keq në Lecco dhe Valtellina pas stuhive të dhunshme të natës ndërmjet të martës dhe të mërkurës.

Në zonën Lecco, në veçanti, shtëpitë dhe bizneset janë evakuuar në Premana, Primaluna dhe Dervio, ku lumenjtë e Pioverna dhe Varrone janë përmbytur në pika të ndryshme.

Një mijë njerëz janë zhvendosur brenda vendit. Një shqetësim është përmbytja e mundshme e digës së Enelit në Pagnona, në Val Varrone.

Prefektura e Lecco urdhëroi evakuimin e qyteteve të Dervios dhe Cortabbios pikërisht për shkak të frikës së shkatërrimit të digës.

‘Ne menjëherë aktivizuam qendrën e koordinimit të shpëtimit. Të gjitha forcat e Mbrojtjes Civile janë në terren’, shpjegon prefekti Michele Formiglio.

Pamjaftueshmëri të rënda edhe në Premana dhe në zonën më veriore të Valsassinas: në dritën e parë të agimit, një rrjedhë e gurëve, baltës dhe mbeturinave pushtuan qendrën, makinat, shtëpitë e përmbytura dhe garazhet që ndodhen në rrugë.