Kush do ta fitonte Luftën e Tretë? SHBA kundër Rusisë dhe Kinës

611
Struktura e aleancës së SHBA-së në Paqësor është shumë e ndryshme nga ajo në Evropë.
Ka pasur shqetësime rreth aleancës së SHBA-së dhe përkushtimit të tyre në Evropë. SHBA nuk ka asnjë arsye për të luftuar me Rusinë, përveçse nëse preket integriteti i aleancës së NATO-së.
Nëse SHBA lufton, atëherë edhe Mbretëria e Bashkuar, Franca, Gjermania dhe Polonia do të luftonin gjithashtu.
Por kush do të dilte fitues i Luftës së Tretë Botërore? Ushtria e SHBA-së, Kinës apo Rusisë?
Në një skenar të tillë, aleanca në Evropë nuk do t’i jepte NATO-s një avantazh të madh ndaj Rusisë. Është e mundshme që Rusia të merrte pjesë të Baltikut, por kjo do t’i kushtonte shumë për shkak të fuqisë ajrore të NATO-s.
Ushtria në SHBA do të përballej me një presion të madh për të sjell fitore në ndonjë rajon të paktën sa më shpejt që të jetë e mundur.
Duke u mbështetur në fuqinë e aleatëve dhe fuqisë ajrore të saj, SHBA do të fitonte mjaft lehtë.
Në një video të publikuar në YouTube, bëhet një krahasim mes inventarit ushtarak të SHBA-së, Rusisë dhe Kinës.
Cili vend është më i fuqishëm ushtarakisht? Shikojeni videon:
Sigal