Koronavirusi/ Numri i infektimeve të reja ka filluar të ulet ngadalë

334
Sigal

Të gjitha vendet kanë ndërmarrë hapa të mëdhej për të ngadalësuar epideminë dhe efektet duket se po ndjehen.

Rritja ditore në Itali është nën 10% çdo ditë dhe duket se po zvogëlohet vazhdimisht.

Çdo ditë virusi Covid-19 po infekton një numër në rritje të njerëzve, por shkalla e rritjes krahasuar me përqindjen në disa vende, po fillon të ngadalësohet falë masave të mbylljes.

Në grafikun e “Financial Times” që e shikoni më sipër, shohim vendet me më shumë se 5,000 raste. Të gjitha vendet janë vendosur në të njëjtin bosht kohor.

Përqindja e rritjes ditore krahasuar me javët e kaluara: vihet re se është duke u ngadalësuar.

Rritja ditore italiane është nën 10% çdo ditë dhe duket se po zvogëlohet vazhdimisht.