“Katastrofë ekologjike”/ 500.000 litra naftë derdhet në brigjet e Kalifornisë

118
Sigal

Në një kohë që bota pritet të përballet me një krizë të re energjetike, në brigjet e Kalifornisë, është derdhur në det të hapur 500.000 litra naftë.

Nafta dyshohet se ka rrjedhur nga tubacionet e vendosura në thellësinë e detit dhe dyshohet të jenë dëmtuar nga spiranca e një anijeje.

Veç humbjes së madhe të sasi së naftës, ky incident, ka përbërë një kërcënim të madh për gjallesat nënujore.

Kryebashkiaku i zonës, Kim Carr, ka thënë se për disa javë, plazhet e Kalifornisë do të jenë të padispunueshme.

Në zonë janë duke operuar dhjetëra anije, që po përpiqen të rimarrin naftën dhe të rivendosin gjendjen në normalitet.