Kampionati i mishit të pjekur, mijëra vetë marrin pjesë në garën e skarës në Buenos Aires

108
Sigal

Mjeshtrit argjentinas të skarës filluan punën të dielën për kampionatin e katërt vjetor në Buenos Aires.

Ndjekësit u mblodhën përgjatë rrugës kryesore të kryeqytetit për të parë mjeshtrit e kuzhinës , teksa u zgjodh edhe kuzhinieri më i mirë i barbekju në vend.

“Për argjentinasit, asado (barbekju) është ushqimi numër një,” i tha AFP Carlos Lopez, nga juristët e konkursit.

“Asado gjeneron lumturi te njerëzit. Njerëzit janë të lumtur. Asado do të thotë gjithashtu të jesh me familjen. Çfarë bëjmë ne këtu në Argjentinë është kur ndajmë një asado, e ndajmë me të gjithë familjen, na bashkon. Asado do të thotë unitet këtu në vendin tonë.”- tha Vanesa Sanchez

Ne vijmë nga Spanja, do të provojmë pak nga të gjitha pasi duken shumë të mira, edhe atmosfera është shumë e bukur”- tha Gonzalo Rodriguez

Sipas uebsajtit të turizmit të qytetit, konkurrentët që përfaqësojnë të gjitha 23 provincat e Argjentinës rregulluan kioska lart e poshtë në Avenue 9 korrik, të quajtur për vendin.