Sigal

Shpëtim Zinxheria, korespondent i Telegraf Athinë

Nga fillimi i vitit deri më sot janë dëbuar 6.212 Në kontekstin e planifikimit operativ për të trajtuar imigracionin e parregullt, për muajin nëndor policia greke ka kthyer për ne vendet e tyre 1.009 emigrantë klandestinë midis dhe tyre dhe shumë shqiptarë. Në kurriz të këtyre shtetasve të vendeve të treta, janë dhënë vendime për hyrje të paligjshme në Greqi. Kthimet janë shqiptarëve janë bërë te detyruara nga Shërbimet Policore Greke Numri më i madh i kthimeve ishte për Shqipërinë (470), Irak (141), Pakistan (94), Iran (82), Gjeorgji (68) dhe Turqinë (22). Është vërejtur se që nga fillimi i vitit janë kthyer gjthësej për në vendet e tyre 11,945 persona, nga ku 6.212 ishin me kombësi shqiptare. Debimet e shqiptarëve për 2018 Janar 628 Shkurt 648 Mars 668 Prill 745 Maj 738 Qershor 463 Korrik 377 Gusht 412 Shtator 486 Tetor 517 Nëndor 470 Në total: 6.212 të kthyer