E çuditshme por e vërtetë, në këtë vend fotot nudo përdoren si garanci për të marrë kredi

352
Sigal

E çuditshme por e vërtetë. Në Kinë huadhënësit tashmë po kërkojnë foto nudo nga klientët e tyre, të cilat do ti përdorin si kolateral.

Kjo është e ardhmja që po përqafohet së fundmi në Kinë, nga të lindurit pas viteve 1990. Afërsisht 45 milionë kanë një llogari për mes të cilës mund të marrin hua duke vendosur si kolateral foto nudo.

Por si po ndodh kjo? Mjafton të hyni në Afterpay (paspagim) dhe do të mund të keni çdo gjë.

Në një vend ku kostoja e jetesës është shumë e lartë dhe mundësitë për të pasur kartë krediti janë të ulëta, kjo formë huadhënie e ka bërë më të lehtë jetën për shumë të rinj kinezë. Gjithsesi ekziston një anë e errët e këtij sistemi.

Ky sistem bën që të mundur marrjen e një huaje pasi të dërgosh foto nudo, e kështu mund ta kthesh atë pasi të vijnë kesh të ardhura.