COVID-19/Tajvan: Gjobë 31,000 euro për shkelje të karantinës

72

Tajvani deri më tani ka vetëm 195 shpërthime të koronavirusit të ri, dy prej të cilave kanë vdekur. Një gjobë prej 1 milion dollarë Tajvan (rreth 30.900 €) u vendos për një banor të Taipei, i cili shkoi në një valle disko ndërsa ai duhej të karantinohej në shtëpinë e tij, njoftuan sot autoritetet vendase. Autoritetet vendosën gjobën më të lartë ndaj tij, duke e akuzuar atë për “veprimtari dashakeqe”.

Tajvani është një model për luftën e tij kundër epidemisë Covid-19. Qeveria e saj ka kërkuar të zvogëlojë ardhjet e vizitorëve të huaj dhe të nxjerrë udhëzime shëndetësore, të cilat zbatohen gjerësisht. Pas Kinës dhe Hong Kongut, Tajvani kishte regjistruar në vitin 2003 raportin më vdekjeprurës me 84 vdekje, të epidemisë së Sindromës së Renditjes së Acidit të Rënda (SARS). Tani Tajvani ndalon mbërritjen e jorezidentëve dhe ata që arrijnë atje duhet të karantinohen në shtëpi. Karantina monitorohet falë GPS që kanë në celularin e tyre. Dërgohen mesazhe për ata që nuk respektojnë karantinën e tyre, pasi ky sistem është i lidhur me shërbimet e policisë