Bruksel, samiti për emigrantet, nuk pranohen propozimet e Juncker

417
Minisamiti i Brukselit për krizën e emigrantëve është mbyllur pa asnjë marrëveshje, pasi liderët nuk kanë pranuar 16 propozimet e Juncker. Në përfundim kryeministri bullgar Bojko Borisov, tha se ishte i shqetësuar. 

Ndërkohë, kryeministri serb Aleksandër Vucic njoftoi se “në qoftë se Sllovenia merr 2 mijë emigrantë, ne jemi të gatshëm për të marrë 3 mijë refugjatë”. Presidenti i PE, Martin Schulz tha se refugjatëve duhet t’u garantohet ujë dhe ushqim. Po ashtu tha Schulz presim që të përmirësojmë kontrollet e kufijve.
Sigal