Presidenti I Republikës Ilir Meta, ka vizituar ditën e sotme Lungron në Kalabri., qytet në të cilin ndodhen pjesa më e madhe e arbëreshëve të vendosur në Itali.

Gjatë vizitës së tij Meta, ka marrë pjesë në meshën e organizuar në nder të heroit tonë kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu.

Presidenti i Rajonit të Kalabrisë, Mario Oliverio në fjalimin e tij u shpreh se:

Skënderbeu ka qenë një strateg i madh – përfundoi Oliverio- që ka kontribuar për mundësuar pavarësinë dhe autonominë e popullit shqiptar, por edhe për të ushqyer një kulturë dhe praktikë pavarësia dhe në vendin tonë. Mesazhi që shoqëron figurën e tij shkon përtej kufijve të Shqipërisë”.