Veliaj nis “luftën kundër zhulit”, Tirana do jetë qyteti më i pastër në Ballkan

401
Bashkia e Tiranës ka nisur sot luftën e saj me papastërtinë në qytet. Që në orët e para të ditës së sotme, kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, ka mbledhur në sheshin “Nënë Tereza” gjithë ushtrinë e operatorëve të pastrimit të Tiranës dhe gjithë kapacitetet njerëzore dhe teknologjike të tyre, ku dhe ka shpallur atë që ai e quajti si “luftën kundër zhulit”. “Duhet t’i shpallim një luftë gjithë plehrave dhe zhulit në Tiranë. Lufta në këtë rast nuk bëhet me tanke dhe me blinda por me punë nga secili prej jush”, – tha kreu i Bashkisë Veliaj në fjalën e vet.
Ai gjithashtu i la 4 muaj afat të gjitha kompanive të pastrimit, për të vlerësuar në bazë të rezultateve që do arrijnë në drejtim të pastrimit të Tiranës, nëse do të vazhdojnë apo jo kontratat e lidhura nga bashkia e mëparshme. Për të bërë këtë vlerësim ai ka theksuar se Bashkia do të kryejë në çdo lagje sondazhet e veta duke pyetur qytetarët nëse janë të kënaqur nga shërbimi i ofruar në pastrim apo jo. “Ua bëra me dije firmave të pastrimit që tani do vendosin qytetarët për pastrimin dhe jo kryetarët e baskisë. Nëse qytetarët e një lagje japin notë të mirë për pastrimin do vazhdojmë bashkëpunimin me kompaninë, në të kundërt kontrata jonë nuk do vazhdojë. Prandaj ju thashë që tani që është fillim gushti dhe keni kohë deri në dhjetor. Secili prej jush e ka në dorë vet punën. Nëse kjo nuk ndodh unë i pari do të iki. Nuk dua që asnjë prej jush të humbasë kontratën në dhjetor, por kjo varet nga ju”, – tha Veliaj.
Më tej ai ka qenë i prerë kur ka deklaruar se është i vendosur që këtë betejë si kryetar i Bashkisë së Tiranës ta fitojë. Ndaj dhe ka kërkuar nga çdo punonjës pastrimi apo i ndërmarrjeve të ndryshme të bashkisë që të bëjnë sa më mirë punën e tyre. “Unë kam ndërmend të dal faqebardhë nga kjo luftë dhe do ta fitoj këtë luftë. Standardi për Tiranën është të jetë qyteti më i pastër në Ballkan jo në Shqipëri. Tirana nuk mund të jetë kryeqytet i zhulsit, shqiptarët nuk janë pisanjosë. Kurajë dhe ju uroj punë të mbarë. Ky nuk mund të jetë qyteti më i papastër në Shqipëri, nga sot policia bashkiake është në dispozicionin tuaj edhe INUV që ta bëjnë punën tuaj më të lehtë. Nëse institucione të tjera të bashkisë ju pengojnë punën tuaj atëherë do t’i raportoni menjëherë. Në fund të gushtit do bëj sondazhin e parë dhe dua të ketë një standard më të lartë se ajo që ka pasur deri tani. Ju jeni aleatë me qytetarët, nuk jeni aty të merrni një rrogë”, – u shpreh Veliaj.”
Veliaj gjithashtu ka bërë të ditur se duke filluar që sot, ai vet personalisht, do të shkojë në çdo cep të Tiranës për të ndjekur nga afër sesi po shkon ky aksion. “Unë personalisht siç do shkoj në çdo linjë autobusi me 24 administratorë, do shkoj në çdo cep të Tiranës për të parë pastrimin. Ta fillojmë betejën që sot, në luftën tradicionale shkonin me tanke me blinda, ne do shkojmë me fshesa me bote me makina teknologjike”, – tha Veliaj ndërsa paralajmëroi gjithashtu se në shtator do të nisë një aksion qytetar për pastrimin e Tiranës.
Sigal