Situata te Unaza e Re, protestuesit lidhin duart me zinxhirë dhe kyçin gojën

571
Sigal

Banorët tek Unaza e Re ndryshe nga mbrëmjet e tjera këtë herë nuk kanë bllokuar rrugën por po e zhvillojnë protestën në trotuar për shkak të forcave të shumtave të policisë të mbërritura në vendngjarje.

Qytetarët në mënyrë simbolike kanë lidhur duart me zinxhirë dhe kanë vendosur nga një shirit në gojë për të trguar se kryeministri Rama po mundohet të shuaj zërat kundër, si dhe protestat.

Mbi 200 forca policore me makina të blinduarakanë rrethuar zonën e Unazës së Re dhe po ushtrojjnë terror ndaj banorëve. Situata vijon të jetë e tensionuar.

Në dy ditët e fundit janë arrestuar 6 persona nga kjo zonë për shkak të protetsave pas ndryshimit në kodin penal ku çdokush që bllokon rrugën dënohet me gjobë deri në 5 vjet burg.