Protestë në Universitetin e Mjekësisë Tiranë

728
Sot ne orën 11:30 perpara ambjenteve te Fakultetit te Mjekesise u organizua nje proteste masive e studenteve te Universitetit te Mjekesise pasi eshte shenuar nje hap flagrant duke u cenuar procesi zgjedhor i Keshillave Studentore.
Keshillat studentore jane organizime te pavarura te studenteve dhe si te tille jane qe prej janarit ne nje proces zgjedhor qe do te mbahet ne 21 mars.
Rregullorja perkatese e ketyre zgjedhjeve ka dal ne daten 21.12.2017. Por diten e premte, date 16.03.2018, vetem 4 dite para procesit te votimit , Senati Akademik i UMT ndryshoi rregulloren e zgjedhjeve duke ja kaluar kete proces ne administrimim pedagogeve ne shkelje te hapur me statutin e keshillave studentore dhe me rregulloren e zgjedhjeve.
Kjo nderhyrje ne autonomine e keshillit zgjedhor ka sjelle qe diten e neserme do te bojkotohet mesimi dhe do te zhvillohet nje proteste per te kthyer pas kete vendim te paligjshem
Sigal