Protesta e opozitës, reagon Ambasada Amerikane: Pritet demonstratë e madhe

380
Sigal

Ambasada Amerikane ka reaguar për protestën e opozitës në 2 qershor. Në një njoftim, Ambasada Amerikane u kërkon qytetarëve të saj që të shmangin kalimet pranë Parlamentit, Kryeministrisë dhe ndërtesve të tjera qeveritare në datën 2 qershor. Ambasada thotë se pritet që të zhvillohet një protestë e madhe kundër qeverisë shqiptare, prandaj u kërkon qytetarëve të saj që të jenë të kujdesshëm.

“Një demonstratë e madhe pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 2 qershor 2019, duke filluar rreth orës 7:00. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë”, – thotë Ambasada Amerikane.

Ja njoftimi

Pikat e grumbullimit përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në zonat e mëposhtme në Shqipëri:

Ndërtesa e Parlamentit (Tiranë)

Zyra e Kryeministrit (Tiranë)

Ndërtesa të tjera qeveritare (Tiranë)

Ngjarja: Një demonstratë e madhe pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 2 qershor 2019, duke filluar rreth orës 7:00. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë. Kohëzgjatja e demonstratës së pritshme është e panjohur. Demonstrimet e kohëve të fundit kanë përfshirë dhunën. Forcat e sigurisë kanë përdorur ujin dhe gazin lotsjellës për të shpërndarë turmat.

Personeli i Ambasadës së SHBA-së dhe anëtarët e familjes do të shmangin të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

Veprimet që duhen marrë:

Shmangni grumbullimet e mëdha dhe fushat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

Jini të vetëdijshëm për situatën tuaj.

Monitoroni mediat lokale për përditësime.

Mbani një profil të ulët.