Prof. Dr. Tritan Shehu: Parlamenti antikushtetues i 42 “Pupacëve”, si “Ali Babai me 40 Hajdutët”!

419
Sigal

Nga Tritan Shehu:

Parlamenti antikushtetues i 42 “Pupaceve”, si “Ali Babai me 40 Hajdutet”!
Nga 140 vende sipas Kushtetutes, ai ka vetem 122 “deputete”.
Nga 122 “deputete” ka 42 “pupace”, te peshkuar ne menyre antikushtetuese nga thellesite e listave, duke u dhene ate qe nuk u takon.
Keshtu ata “levizin” vetem nen shkopin e “Ali Babait”.
Kjo ndodh edhe kur teatralisht e kritikojne ate, apo votojne kunder tij.
Te gjitha procedurat ligjore e formale per te implementuar vendimin politik te deputeteve te opozites per dorrezimin e mandateve, nuk u kryen ne perputhje me rregulloren e Kuvendit e traditen e tij.
Nje Parlament i tille antikushtetues jo vetem qe nuk mund te gjykoje e as te diskutoje mbi Presidentin e Republikes, por nuk mund as te miratoje ligje, vendime, rezoluta etj!
Te gjitha keto do te ishin qe ne nisje antikushtetuese, do te ishin “vjedhje” e ligjishmerise dhe e demokracise, njelloj si bente “Ali Babai me 40 Hajdutet”.