Presidenti Meta: Kënaqësi të takohesha me Ambasadorët e vendeve anëtare dhe Delegacionit të Bashkimit Europian

146
Presidenti Meta ne nje status ne rrjetin social Facebook është shprehur se ishte  kenaqesi takimi me Ambasadorët e vendeve anëtare dhe Delegacionit të Bashkimit Europian në Tiranë.
Ai thekson se u tregua i vendosur per per plotësimin e 6 kushteve të BE, realizimi i të cilave do të jetë përcaktues në nisjen e negociatave të anëtarësimit gjatë Presidencës gjermane.
Statusi i plote…
Kënaqësi të takohesha sot me Ambasadorët e vendeve anëtare dhe Delegacionit të Bashkimit Europian në Tiranë, përpara publikimit të afërt të Raportit të Progresit për Shqipërinë.
U përcolla disa nga shqetësimet, por dhe angazhimin dhe përkushtimin tim të vendosur, për plotësimin e 6 kushteve të BE, realizimi i të cilave do të jetë përcaktues në nisjen e negociatave të anëtarësimit gjatë Presidencës gjermane.
Theksova se garantimi i zgjedhjeve të lira dhe të ndershme është kyç për të ardhmen europiane të Shqipërisë. Paprekshmëria e frymës dhe gërmës së Marrëveshjes së 5 Qershorit është e vetmja mënyrë për të ecur në këtë drejtim.
Sigal