Presidenti Meta i shqetësuar: Blegtoria shqiptare po shkon në rënie të lirë

63

Presidenti Ilir Meta shkruan se blegtoria shqiptare sipas indikatorëve të INSTAT po shkon drejt një rënie të lirë.

“Blegtoria, një nga sektorët më të rëndësishëm të bujqësisë shqiptare, për fat të keq, ashtu siç tregojnë dhe indikatorët e INSTAT, pas vitit 2017, po shkon drejt një rënie të lirë.

Braktisja e bujqësisë dhe blegtorisë po shpopullon zonat rurale dhe më të bukura të vendit, ndërkohë që miliarda euro jepen për koncesione të dyshimta dhe tendera “sekrete”, shkruan ai.

Më tej, Presidenti thotë se Shqipëria është e fundit në rajon sa i takon mbështetjes së bujqësisë. “Shqipëria është e fundit në rajon sa i takon mbështetjes së bujqësisë. Kjo qasje duhet të ndryshojë një herë e përgjithmonë!”

120301470_3385935504786032_1228429208757457514_o.jpg