Sigal

Para disa ditësh, drejtori i policisë Rrugore, Mithat Tola përmes një deklaratë për shtyp paralajmëroi shoferët  për masa të rrepta, në rast shkeljeje të rregullave të qarkullimit rrugor.

Ndërkaq sot rrugorja ka zbuluar, se të paktën 356 janë proçeduar penalisht për shkelje të ndryshme të rregullave, që nga përdorimi i celularit, shkelja e semaforit deri te drejtimi i mjetit në gjendje të dehur.

Njoftimi i plotë

Vijojnë kontrollet, nga rrugoret e kryeqytetit me efektivë civile në rrugët urbane, me objekt kryesor një sërë shkeljesh të rrezikshme dhe shqetësuese për përdoruesit e rrugës, siç janë, përdorimi i celularit gjatë drejtimit të mjetit, mospërdorimi i kaskës mbrojtëse nga drejtuesit e motomjeteve dhe çiklomotorrëve, mospozicionimi në korsinë e duhur të lëvizjes, kryesisht në kryqëzimet kryesore të kryeqytetit, qarkullimi në korsitë e dedikuara për shërbimin publik dhe biçikletat, respektimi i sinjalizimit rrugor etj;

Kontrollet në funksion të këtij Plani janë shtrirë në të gjitha rrugët dhe kryqëzimet e evidentuara si problematike ndaj këtij fenomeni të alternuara përgjatë 48 orëve të fundit nga të cilat janë konstatuar dhe proceduar administrativisht :

95 drejtues mjetesh për përdorim celulari

58 drejtues motomjtesh për mospërdorim të kaskës mbrojtëse

76 drejtues mjetesh për pozicionim të gabuar në zonën e kryqëzimit

36 drejtues mjetesh për qarkullim në korsinë e dedikuar të shërbimit publik

15 drejtues mjetesh për shkelje semafori

82 mjete të ndaluara administrativisht për detyrime administrative të pashlyera

Janë arrestuar 6 drejtues mjetesh të papajisur me leje drejtimi

Jane arrestuar 3 drejtues mjetesh për drejtim mjeti në gjendje të dehur.

Duke ju uruar një ditë të mbarë, ju kujtojmë se Para se të nxitoni për të shkelur rregullat, mos harro