Përmbytjet – Novoselë dhe Selenicë, thirrje banorëve për evakuim

377
Sigal

Në qarkun e Vlorës situata është e vështirë për shkak të përmbytjeve. Shtabi i Emergjencave ndodhet në Novoselë, ku niveli i Vjosës çdo një orë rritet me 50 cenimetër.

Prefektja e qarkut i ka bërë thirrje të gjithë banorëve që të marrin masa, pasi nëse vijon të rritet niveli i lumit do të nisë evakuimi.

Edhe së Selenicë rrezikohen të përmbyten tokat bujqsore.

Era fryn në veriperëndim, duke bllokuar daljen në det.