Një lloj aktiviteti fizik mbron trurin më shumë se të tjerët, zbulon studimi

88
Sigal

Po sikur të mund të analizonit të gjitha gjërat që bëni çdo ditë për të kuptuar se cili aktivitet ndihmon më mirë trurin?

Një studim i ri u përpoq t’i përgjigjej kësaj pyetjeje duke vendosur disa monitorë aktiviteti në kofshët e gati 4,500 njerëzve në Mbretërinë e Bashkuar dhe duke ndjekur lëvizjet e tyre 24-orëshe për shtatë ditë.

Studiuesit arritën në përfundimin se njerëzit që shpenzonin “madje edhe sasi të vogla kohe në aktivitete më të forta – nga 6 deri në 9 minuta – krahasuar me uljen, gjumin ose aktivitetet e lehta, kishin rezultate më të larta përsa i përket shëndetit të trurit”, tha autori i studimit, John Mitchell.

Aktiviteti fizik i moderuar zakonisht përkufizohet si ecje e shpejtë ose ecje me biçikletë ose vrapim lart e poshtë shkallëve.

Lëvizjet e forta, të tilla si kërcimi aerobik, vrapimi, noti dhe ecja me biçikletë në një kodër, rrisin rrahjet e zemrës dhe frymëmarrjen.