Nesër do të lexoni/ Xhelal Mziu: “Si është shndërruar Kamza nga 2007, qeveria po na diskriminon politikisht”

505
Prej vitit 2007, janë shtruar me qindra e qindra kilometra rrugë dhe KUN (veçojmë rrugën e Babrrusë 7 km si dhe rivitalizimin e Qendrës së saj), miratuam planin urbanistik, emërtuam mbi 505 rrugë dhe ka nisur puna për sheshin e ri të qytetit dhe pedonalen e Kamzës. Mbi 70% e popullsisë kanë rrjet të ri ujësjellësi dhe furnizim me ujë. U ndërtua Pallati i Kulturës, palestra e Bathores, stadiumi i qytetit si dhe 18 objekte shkollore, u 4-fishua numri i bizneseve dhe ardhurat e Bashkisë janë mbi 10-fishuar krahasuar me vite më parë. Prej vitit 2013 jemi diskriminuar nga qeveria. Mbi 137 projekte që flenë në sirtarët e ministrive dhe asnjë përgjigje nuk kemi marrë. Nuk na kalojnë kompetencat, kanë hequr padrejtësisht politikisht mijëra familjeve nga skema e ndihmës ekonomike, nuk na akordojnë numrin e duhur bursave… etj. 
Zoti Mziu, në fillim të dhjetorit të vitit të kaluar keni kaluar buxhetin për vitin 2018 të Bashkisë Kamëz. Veç faktit që pati votë unanime si rrallë ndonjëherë, jo vetëm në bashkinë tuaj, por dhe të tjerat, cilat janë risitë e këtij buxheti?
Është e vërtetë që më 11 dhjetor, bashkia Kamëz kaloi në Këshillin Bashkiak, buxhetin për vitin 2018. Para këshilltarëve si çdo vit unë personalisht kam mbrojtur dhe prezantuar me detaje buxhetin….


Për më shumë lexoni nesër në Gazetën “Telegraf”
Sigal