Në shtator rikthehet karantina/ Zv ministrja shqiptare jep lajmin e keq: Ja çfarë pritet të ndodhë

341
Sigal

Një lajm që po qarkullon është se vendi ynë rrezikon të rimbyllet në karantinë në muajin shtator nëse do kemi përhapje të gjerë apo varianteve të tjera.

Sigurisht që deri në këto momente Shqipëria ka mbajtur nivelin e masave të moderuara dhe cdo gjë është kryer në varësi të situatës epidemiologjike, indikatorëve, pozitivitetit, e njëjta linjë do mbahet edhe në vijim edhe përkundrejt Deltës që parashikohet të sundojë qarkullimin.

Çdo element përkundrejt masave shrenguese varet në varësi të prezencës së Deltës, agresivitetit dhe indikatorëve matës.

Janë masa që ndryshojnë, situata është dinamike.

Parasahikimet janë të gjitha parashikime asgje s’është e sigurt përkundrejt situatës epidemiologjike, ekspertë ndërkombëtarë s’janë të sigurt kundrejt parashikimeve, jemi duke ndjekur të njëjtën linjë e rekomandim si gjithë shtetet e botës.