Ministrja e Kulturës shkarkon drejtoreshën e Arkivit të filmit, zbulohet arsyeja… (EMRI)

176
Sigal

Ministrja e Kulturës, Elva Margati ditën e sotme ka shkarkuar nga detyra drejtoreshën e Arkivit të filmit, Iris Elezi.

Burime bëjnë me dije se shkarkimi i Elezit vjen për “konflikt interesi në ushtrimin e funksionit publik”. Ndërkohë, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kryer auditim nga data 08.09.2020 deri më datë 06.11.2020 në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave.

Sipas KLSH nga verifikimet është konstatuar nuk ka pajisje teknologjike për matjen e temperaturës dhe lagështirës.