Më 1 shtator nis shpërndarja e teksteve në shkolla, Kushi: Për herë të parë nxënësit e klasave të 2-ta dhe 3-ta marrin libra të rinj falas

22
Sigal

Më 1 shtator do të nisë shpërndarja e teksteve shkollore për të gjithë nxënësit e shkollave 9-vjeçare, të cilët pajisen me libra falas.

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi njoftoi se këtë vit të ri shkollor, fëmijët e klasave të dyta dhe të treta do të marrin libra të rinj falas pa qenë nevoja që t’i kthejnë ato në fund të vitit shkollor. Nga kjo lehtësi përfituar vetëm nxënësit e klasave të para, ndërsa këtë vit janë shtuar edhe ata të klasës së dytë dhe të tretë.

Nëpërmjet një reagimi në Facebook, Kushi shkruan se kjo lehtësi ka ardhur si një kërkesë e vazhdueshme e mësuesve dhe prindërve për të shmangur vështirësitë e nxënësve të kësaj moshe për të mirëmbajtur librin, por edhe për të punuar lehtësisht me shënime mbi to.

Reagimi i Kushit në Facebook: 

Tashmë në të gjitha institucionet tona arsimore 🏫 kanë filluar përgatitjet për shpërndarjen e teksteve shkollore 📚 për nxënësit, të cilët do të mund t’i tërheqin ato në shkollat e tyre ose në pikat e distributorëve që prej datës 🗓 1 shtator.
➡️ Këtë vit shkollor, për herë të parë krahas nxënësve të klasave të para, edhe ata të klasave të dyta dhe të treta do t’i kenë 🟢📖 librat falas me një përdorim, pa qenë nevoja t’i përcjellin te brezi pasardhës. Kjo risi vjen si një kërkesë e vazhdueshme e 👩‍🏫 mësuesve dhe 👨‍👩‍👦 prindërve, duke shmangur vështirësitë e nxënësve të kësaj moshe për të mirëmbajtur librin, por edhe për të punuar lehtësisht me shënime mbi to.
➡️ Përfitues nga skema mbështetëse e teksteve falas do të jenë të gjithë nxënësit e shkollave publike 9-vjeçare, si dhe nxënësit e 16 kategorive të veçanta në arsimin e mesëm të lartë.
Në çdo shkollë do të hartohet një grafik 🗓 për shpërndarjen e teksteve paradite dhe pasdite, për të cilin mësuesit kujdestarë do të 📢 informojnë të gjithë prindërit në mënyrë që ky proces të jetë sa më i rregullt dhe i qetë.
Dëshiroj të falënderoj 🙏 të gjithë punonjësit arsimorë, botuesit dhe distributorët, të cilët pavarësisht ditëve të nxehta të verës, duke përfshirë edhe ditët e fundjavës, kanë vijuar punën me përkushtim që procesi i shpërndarjes së teksteve të arrihet në kohë.