Maqellara pa ujë, banorët: Me shpresë te Zoti, mos bie shi

66
Sigal

Shumë pranë stinës së thatë të verës dhe në Maqellarë të Dibrës tokat rrezikojnë të mbeten pa ujitur.

Qindra hektarë tokë bujqësore janë lënë përsëri në mëshirë të fatit, për të cilat megjithëse ishte premtuar për sistemintë mirëfillt, rezervuarët dhe kanalet ujitëse mbetën vetëm në letra.

Nga ana tjetër, shqetësim mbetet edhe uji i pijshëm, për të cilin nuk ka një rrjet që tu lehtësojë jetesën banorëve.

Maqellara është braktisur nga të rinjtë, thonë më të vjetrit, e kjo vetëm për shak të mungesës së kushteve më minimale.