Lutja për Paqen në Tiranë, 4 mijë të huaj do të dëshmojnë rëndësinë e paqes

466
Ditën e dielë, Tirana do të jetë vendi nga ku mijëra qytetarë të botës do të luten për paqen. Ministri i Mirëqënies Sociale Blendi Klosi tha se Shqipëria është përzgjedhur nga komuniteti i San’t Egidios, për këtë event ku do të dëshmohet mbi ngjarje dhe personazhe reale, sesa e rëndësishme është paqja dhe si mund të arrihet ajo vetëm përmes dialogut.
“Është zgjedhur Shqipëria si një vend që realisht kotribuon për paqen në rajon, një vend i cili është vizituar nga Papa Francesku vetëm një vit më parë, dhe është një vend që sot promovon një nga shembujt më të spikatur të tolerancës fetare, jo vetëm në rajon po mbase dhe më gjerë. Vijnë përfaqësues të vendeve në konflikt, si nga Siria, Iraku, Izraeli, priten nga Nigeria apo Filipinet. Njerëz që do të sjellin realisht jetën e përditshme në ato vende, se si mundet që përmes paqes të kemi më shumë harmoni në botë”, tha ministri Klosi.
Sigal