Lufta me koronavirusin/ Mjeku shqiptar jep lajmin e mirë: Më në fund, optimizëm në horizont

248

Përmes një postimi në rrjetet sociale, mjeku i njohur Erion Dasho shkruan se po shtohen lajmet e mira për menaxhimin e pandemisë së koronavirusit teksa tregon se 3-4 ekipe prestigjioze në Europë, USA dhe Kinë kanë nisur provat e vaksinës në njerëz.

Sipas tij, investimi i Komisionit Europian për kompaninë gjermane CureVac prej 80 milionë Euro garanton fonde të mjaftueshme për të ecur me ritme super të shpejta teksa shton se agjencia rregullator e Kinës miratoi medikamentin e parë në gjendje të trajtojë virusin dhe të ngadalësojë përhapjen e tij të mëtejshme.

Postimi i plotë:

#nukështëgrip
#lajmetëmira

Shtohen lajmet pozitive nga menaxhimi i epidemisë së koronavirusit.

Tre-katër ekipe prestigjioze në Europë, USA dhe Kinë kanë nisur provat e vaksinës në njerëz. Investimi i Komisionit Europian për kompaninë gjermane CureVac prej 80 milionë Euro garanton fonde të mjaftueshme për të ecur me ritme super të shpejta.

Agjencia rregullator e Kinës miratoi medikamentin e parë në gjendje të trajtojë virusin dhe të ngadalësojë përhapjen e tij të mëtejshme. E gjithë kjo në më pak se tre muaj nga fillimi i epidemisë.

Me kaq shumë vende të prekura, tashmë po kuptohet qartë se cilët janë më të rrezikuarit – të moshuarit dhe personat e sëmurë. Këto kategori kanë nevojë për superkujdes që të mos preken nga virusi.

Më në fund, optimizëm në horizont, që gjithsesi nuk duhet të bëjë askënd të injorojë masat parandaluese.