Kjo recetë është klasikja dhe më e thjeshta për të bërë *brownies*

123
Sigal

Nëse ju ka shkuar mendja për një ëmbëlsirë të shijshme, jo shumë të vështirë për t’u gatuar, brownie është fiks ajo që duhet të provoni të bëni.

Ja përbërësit që ju duhen:

– 1 filxhan gjalpë pa kripë
– 2 1/4 gota sheqer të grimcuar
– 4 vezë të mëdha
– 1 lugë çaji ekstrakt i pastër vanilje
– 1 1/4 filxhan miell për të gjitha përdorimet
– 1 filxhan kakao pluhur pa sheqer
– 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
– 1/2 lugë çaji kripë
– 2 gota copëzash çokollate (chocolate chips) gjysmë të ëmbël

Udhëzimet:

#1 – Ngrohni furrën tuaj në 175°C. Lyeni tavën e pjekjes me yndyrë.

#2 – Në një tenxhere të madhe shkrini gjalpin në zjarr të ulët. Shtoni sheqerin dhe përziejini derisa të bashkohen. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe lëreni të ftohet pak.

#3 – Në një tas të madh, rrihni vezët së bashku me ekstraktin e vaniljes. Shtoni përzierjen e gjalpit të shkrirë tek vezët dhe përzieni derisa të kombinohen mirë.

#4 – Në një tas të veçantë, përzieni miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin për pjekje dhe kripën. Shtoni përbërësit e thatë tek përbërësit e lagësht dhe përziejini derisa të kombinohen.

#5 – Hidhni copëzat e çokollatës.

#6 – Derdhni brumin e përgatitur në tavë dhe me një spatulë lëmoni sipërfaqen për ta njëtrajtësuar.

#7 –  Piqeni për 25-30 minuta ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë me disa thërrime të lagura të ngjitura.

#8 – Lërini brownies të ftohen plotësisht në tigan përpara se t’i prisni në katrorë. Tani mund t’i shërbeni dhe t’i shijoni!

Kjo recetë bën një brownie klasike dhe të thjeshtë, por ju gjithashtu mund të shtoni arra, fruta të thata ose përbërës të tjerë për t’i personalizuar sipas dëshirës tuaj.